Disse små mini-pizzaer er inspireret af en af mine absolutte italienske favoritter – Caprese, så masser af lækre tomater, mozzarella og basilikum. Men det er jo ligesom med alle andre pizzaer, hvor man kan bruge det fyld man aller bedst kan lide.
Da de kun lige skal have 5 minutter i ovnen til sidst, er det også en super nem forret, hvis man f.eks. skal have gæster. For det hele kan forberedes, og så skal de bare lige ind i ovnen, når gæsterne er kommet eller når man sætter sig til bords.
Bunden er lavet af aubergine og derfor kan de også sagtens spises, hvis man f.eks. prøver at undgå brød og gluten, eller bare gerne vil have et lidt sundere alternativ.
30 minutter
—
- 1 aubergine
- rød pesto
- 125 g. champignon
- 12 cherry tomater
- basilikum
- 125 g. mozzarella
Start med at tænde ovnen på 220 grader. Skær auberginen i skiver og læg dem på en bageplade og drys med salt, og sæt dem i ovnen i 15 min. Mens de hygger sig derinde, steges champignonerne, og tomaterne skæres i halve.
Når auberginerne kommer ud svarer det til at pizzaen nu skal have fyld på. Jeg brugte en rød pesto som bund, men man kunne også sagtens bruge en almindelig tomatbaseret pizza-sovs, men i det her tilfælde skal der ikke bruges andet end et par skefulde, så pesto virkede for mig lidt nemmere, end at starte på at lave en sovs eller at skulle åbne et kæmpe glas.
Resten af fyldet er stegte champignoner, halverede cherry tomater, basilikum blade – let hakket, og til sidst frisk mozzarella ost.
Og så skal de i ovnen igen, denne gang under grillen i 5 minutter.
…Og så er de klar til at spise med det samme.