En meget enkel pizza, som virkelig ikke skal undervurderes.
Pizza med kartoffel kan være vildt lækkert – især når de som her er skåret så fint og tyndt, at de bliver gyldne og sprøde i ovnen – selv om pizzaen ikke skal bage så længe.
Hele konceptet omkring den hvide pizza var jeg lidt længe om at forstå, og det her med ikke at smøre tomatsovs på pizzadejen kan godt virke lidt mærkeligt, for man er jo så vant til, at det er der man starter, når der skal laves pizza. Men det skal prøves – og det her er så absolut den pizza vi oftest spiser.
45 min. + 15-20 min. bagetid
—
- pizzadej
- ca. 3-4 kartofler
- ca. 100-150 g. gedeost
- olivenolie
- et par kviste rosmarin
- salt
Start med at lave pizzadejen, eller snyd og køb en i supermarkedet – jeg må nok indrømme at jeg indimellem kommer til at gøre det, for så går det hele bare lidt hurtigere – især hvis man allerede er sulten.
Skær kartoflerne i helt tynde skiver – gerne på et mandolinjern, da de så har samme tykkelse. Fordel kartoflerne i et lag på hele pizzaen.
Hak rosmarinen fint og rør den op i ca. 1 spsk. olivenolie. Pensel nu pizzaen/kartoflerne med olivenolie og rosmarin, og drys groft salt på. Smuldr og fordel gedeosten jævnt. Pynt den evt. med lidt mere rosmarin, som ikke er hakket.
Bag pizzaen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-17 min.