Luksus Daal

Første gang jeg fik daal var hjemme hos min veninde, som har pakistanske rødder, så den var helt autentisk og vildt lækker. Og nu kan man efterhånden få daal rigtig mange steder. Hjemme hos os er det også en ugentlig genganger.

Ikke nok med at daal smager af rigtig meget så er det også billig mad – faktisk fik min veninde oprindeligt skæld ud af sin mor for at servere “fatting-mands-mad” for mig, det synes jeg var meget sødt.

Denne opskrift er dog blevet justeret lidt, og jeg kalder den luksus daal da der er flere ingredienser i 🙂 – flere grøntsager og kokosmælk som gør retten mere cremet.


4 personer
45 minutter

  • 1 spsk. olie (oliven / raps)
  • 2-3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g. revet ingefær
  • 2 spsk. madras karry
  • 1 tsk. stærk chili
  • 2 gulerødder
  • 3 dl. røde (split) linser
  • 5 dl. vand
  • ca. 2 tsk. salt
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. kokosmælk
  • 5 store håndfulde frisk spinat
  • 1 spsk. citronsaft

Hak løg og hvidløg fint, og riv ingefæren.

Varm olien op og tilsæt ovenstående plus karry og chili, lad det stege af i en tykbundet gryde i 2-3 min., dog uden at løgene blive brune.  Imens skæres 2 gulerødder i tern og puttes i gryden. Efterfulgt af de røde linser som hurtigt steges af i ca. 30 sek. – tilsæt 5 dl. vand og salt.

Kog linserne til der ikke er mere vand. Det tager ca. 10 min. ved god varme.

Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk, og kog videre til retten har den rigtige cremede konsistens – ca. 30 min. Mens det koger tilsætter du spinaten lidt af gangen, det virker måske voldsom med så meget spinat men det svinder hurtigt ind. Og til allersidst smager du til med citronsaft og salt.

Serveres traditionelt med ris eller brød, men vi spiser ofte grøntsager til – for det meste bliver det kartofler og broccoli.

Pynt evt. din daal med lidt frisk koriander, hvis du kan lide det.

SENESTE INDLÆG

Chili sin Carne
Chili sin Carne
Pastasovs med aubergine og tomat
Pastasovs med aubergine og tomat
Luksus Daal
Luksus Daal

2 Comments

  • God blog!! Lækkert sat op, pædagogisk formidlet og godt initiativ med mere grønt i maden..glæder mig til at prøve flere af dine retter..:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *