Gulerods-kartoffelsuppe

– med chili, kokosmælk, ingefær og hvidløg.

Den her lækre grøntsagssuppe har masser af smag, og har de sidste par år været en af vores absolutte favoritter – især i vinterhalvåret. Den er nem og forholdsvis billig at lave, og vi har tit allerede enten gulerødder eller kartofler liggende i bunden af grøntsagsskuffen.


4 personer
45 minutter

  • 6 store gulerødder
  • 7 store kartofler
  • 3 løg
  • 2 bouillonterninger
  • 2-4 fed hvidløg
  • 1 tsk. chili (tilpas selv ud fra din chili)
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i mindre stykker, og put dem i en gryde med vand til de lige er dækket. Pil løgene og skær dem i mindre stykker. Løg + bouillonterninger puttes også i gryden, og suppen sættes over. Mens den så småt kommer op at simre, tilsættes chili, ingefær og hvidløg. Lad det små-koge i ca. 20-25 minutter til kartofler og gulerødder er møre og nemt går i stykker.

Blend suppen med en stavblender og tilsæt kokosmælken, samt citronsaften, og smag til med salt og peber.

Server denne flotte og velsmagende suppe med hvidløgsflute eller den sunde version – ristet rugbrød. Suppen fungerer også rigtig fint som forret.

SENESTE INDLÆG

Pastasovs med aubergine og tomat
Pastasovs med aubergine og tomat
Luksus Daal
Luksus Daal
Hvid pizza med kartoffel og gedeost
Hvid pizza med kartoffel og gedeost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *